Reizen naar Liberia: Reisadvies

Reist u naar Liberia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Liberia

Praktische info over reizen in Liberia.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Visa

Een visum moet bekomen worden bij de Liberiaanse Ambassade in Brussel (Archimedesstraat 11, 1000 Brussel; tel.: +32 2 411 01 12), vooraleer zich naar Liberia te begeven.

Consulaire bijstand

Zoals het consulair wetboek voorschrijft: “Behalve in noodgevallen, kan de consulaire bijstand enkel aan een Belg gegeven worden nadat hij bewezen heeft alle andere hulpmogelijkheden waarvan hij zou kunnen genieten door tussenkomst van derden uit te hebben geput. Onder derden wordt hier verstaan: werkgever, verzekeringen, ziekenfonds, tour operators, transportbedrijven en naasten.”

Om uw rechten inzake consulaire bijstand te kennen, nodigen wij u uit de volgende pagina te raadplegen: Belgische of Europese consulaire bijstand.

Houders van de dubbele Belgische en Liberiaanse nationaliteit kunnen ook beroep doen op Belgische consulaire bijstand in Liberia, tenzij de instemming van de lokale overheid vereist is.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij sterk aan om uw reis te registreren via Travellers Online.

De contactgegevens van de ambassade zijn als volgt:

Tel: +225 27 22 48 33 60
Gsm: +225 05 05 05 67 30 (enkel in geval van hoogdringendheid en na de openingsuren van de ambassade)
E-mail: 
abidjan@diplobel.fed.be