Op reis in het buitenland

 

Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 
Coronavirus

Sinds eind december 2019 is er een epidemie gaande in China, met name in de provincie Hubei, met als hoofdstad Wuhan. Verschillende gevallen zijn bevestigd in andere landen, in verband met reizen vanuit China. De ziekte wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus 2019-nCoV en de situatie evolueert snel. Een besmetting van persoon tot persoon lijkt waarschijnlijk.

Voor reizen naar China of andere landen getroffen door het coronavirus wordt ten zeerste aangeraden om onze reisadviezen regelmatig te raadplegen. We adviseren u ook om geïnformeerd te blijven via de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen:

De FOD Volksgezondheid heeft een lijst met vaak gestelde vragen over dit nieuw coronavirus gepubliceerd die regelmatig wordt bijgewerkt.

Bij symptomen (koorts, moeilijke ademhaling) wordt aangeraden zo snel mogelijk een arts te raadplegen. 

 

Bij het organiseren van een reis dient u met heel wat elementen rekening te houden. Zowel voor het vertrek, tijdens de reis als bij de terugkeer komt men immers in aanraking met een variëteit aan situaties, formaliteiten en procedures.

U doet er dan ook goed aan u zo goed mogelijk te informeren voorafgaand aan uw vertrek. In die optiek kan deze site gelden als een van uw informatiebronnen. U vindt er immers een aanzienlijke hoeveelheid relevante informatie met betrekking tot reizen in het buitenland.

Lees ook de brochure Reis Wijs! 

 
Travellersonline