Koeweit

kaart Koeweit

 

Laatste update

 

Coronavirus COVID-19

Raadpleeg ook de homepage van deze website voor het overzicht met kleurencodes.

Niet-essentiële reizen buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen blijven vooralsnog verboden op basis van artikel 18, §1 van het Ministerieel besluit van 30 juni 2020. Indien men toch terugkeert of een essentiële verplaatsing maakt uit die gebieden, dient men een quarantaine in België na te leven en een test te ondergaan. Meer informatie hierover vindt u op www.info-coronavirus.be.

Vanaf 1 augustus 2020 zijn ALLE reizigers die naar België terugkeren verplicht om het “Passenger Locator Form” in te vullen. Meer informatie vindt u op www.info-coronavirus.be.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Indien u momenteel in een gebied bent waarvoor bovenstaand Ministerieel Besluit van toepassing is, of als u een essentiële reis maakt naar dit gebied, dan is het aangeraden om onderstaande adviezen over de gehele veiligheidsproblematiek in dit gebied erop na te lezen.

 

Ten gevolge van het Covid-19-virus hebben de autoriteiten de volgende maatregelen genomen:

  • Sluiting van de luchthaven sinds vrijdag 13 maart om middernacht. Afschaffing van alle commerciële vluchten behalve een bepaald aantal vluchten van Qatar Airways tussen Koeweit-stad en Doha (mogelijkheid om nadien een Qatar Airways-vlucht tussen Doha en bepaalde Europese bestemmingen te nemen).
  • Avondklok van 21.00 uur tot 03.00 uur de volgende dag over het hele grondgebied. Heropening van de districten Hawalli, Al-Nugra, Maidan Hawalli, Khaitan en Farwaniya.
  • Heropening van thuisbezorgdiensten.
  • Heropening van de Malls.
  • Heropening van hotels en moskeeën.
  • Taxi's met slechts één toegestane passagier.
  • Maximaal 50% van het personeelsbestand in de publieke en private sector.
  • Sluiting van alle restaurants en cafés (behalve voor thuisbezorging, take away en drive through), fitnesscentra en sportclubs.
  • Sluiting van de scholen en annulering van de geplande evenementen.

Ter herinnering: niet-essentiële reizen naar Koeweit zijn tot nader order verboden.

Bijkomende voorzorgsmaatregelen die reizigers kunnen nemen om infectie van het coronavirus te voorkomen, zijn onder meer het dragen van een mondmasker op openbare plaatsen en het reinigen van de handen met ontsmettingsmiddel. Iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer wordt geadviseerd een mondmasker te dragen.

Het wordt aangeraden de informatie en raadgevingen van het Ministerie van Gezondheid op te volgen. Voor alle vragen in verband met het coronavirus, kunnen Belgen in Koeweit de website van  het Ministerie van Gezondheid raadplegen: www.moh.gov.kw en van de burgerluchtvaart: https://www.dgca.gov.kw.

 

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en een toename van de spanningen in de regio, worden de Belgen in Koeweit geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit. Ook wordt aanbevolen dat de Belgische toeristen zich op www.travellersonline.diplomatie.be registreren

In gevolge de interventie van de internationale coalitie tegen de terreurgroep IS, is verhoogde waakzaamheid geboden. Reizigers wordt gevraagd kennis te nemen van het bericht gepubliceerd op de homepage https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid

Koeweit wordt beschouwd als een stabiel land en het is mogelijk om er veilig te reizen. Gezien de regionale situatie wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge een verhoogde terreurdreiging.

Het is aan te raden dat de reiziger, zich onder alle omstandigheden een discreet gedrag vertoont en met een houding van respect de gewoonten en de wet van dit islamitische land tegemoet treedt.

Terrorisme

De dreiging is nog niet geweken.

In deze context, dienen reizigers een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen op druk bezochte plaatsen en bij religieuze plaatsen. Het wordt aangeraden om de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen. 

Criminaliteit

De kleine criminaliteit (inbraak, autodiefstallen etc.) is zeldzaam, maar niet onbestaande. Elementaire voorzorgsmaatregelen zijn dus van toepassing.

Het noodnummer voor politie en brandweer is 112.

 

Nous travaillons actuellement au renouvellement de notre site web. Afin de mieux savoir qui consulte notre site et quelles informations il ou elle recherche, nous vous demandons de remplir ce court questionnaire. Cela ne prendra que quelques minutes de votre temps. Nous vous remercions d’avance de votre coopération.

Vous pouvez trouver le questionnaire ici : https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Si nécessaire, vous pouvez changer la langue du questionnaire en haut à droite.