Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 
Ethiopië

Laatste update (24/11/2021)

Alle reizen naar Ethiopië worden momenteel ten stelligste afgeraden, ook reizen naar en transit via de hoofdstad Addis Abeba wegens de onvoorspelbare veiligheidssituatie. Militaire confrontaties vinden plaats op verscheidene plaatsen in Ethiopië, maar momenteel niet in de hoofdstad Addis Abeba. Deze situatie kan zeer snel evolueren.

Als u momenteel in Ethiopië bent, verlaat onmiddellijk het land nu er nog commerciële vluchten beschikbaar zijn. Het is mogelijk dat het in de komende dagen moeilijker zal worden om Ethiopië te verlaten en dat consulaire bijstand alsmaar moeilijker aan te bieden wordt.

Wij raden alle Belgen aan hun reis in Ethiopië te registreren op Travellers Online.

U vindt meer info in het reisadvies voor Ethiopië.

 
Afghanistan

Wegens veiligheidsdreiging heeft de Belgische overheid de evacuaties vanuit de luchthaven moeten stopzetten. België blijft samenwerken met zijn partners om een oplossing te vinden voor Belgen en rechthebbenden in Afghanistan. Bekijk de laatste veiligheidsinformatie in het reisadvies voor Afghanistan.

 

Reisadviezen COVID-19

De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.

BELANGRIJK: Reizen naar landen buiten de Europese Unie wordt sterk afgeraden. 

Alle informatie over de regels die van toepassing zijn voor reizen naar België, vindt u op https://www.info-coronavirus.be/nl.

Reizigers dienen zich ervan bewust te zijn dat nieuwe uitbraken van COVID-19 en nieuwe maatregelen in het buitenland belangrijke gevolgen kunnen hebben voor hun reis. Een repatriëring kan niet gegarandeerd worden wanneer commerciële vluchten geannuleerd worden of grenzen gesloten worden.

 
Vragen over vertrek naar het buitenland

 • Reisadviezen per land in het buitenland: selecteer een land om het gedetailleerde advies te kennen. Raadpleeg deze adviezen zowel vóór als tijdens uw verplaatsing en zowel voor het land van bestemming als het land/de landen van transit.
 • Registreer uw reis op TravellersOnline

 
Vragen over aankomst/terugkeer naar België

 
Informeer u

Nieuws

 • Perscommuniqué

  Sophie Wilmès, Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken heeft beslist om 300.000 euro toe te kennen aan de Implementation Support Unit (ISU) van het Ottawaverdrag inzake antipersoonsmijnen.

 • Perscommuniqué

  25 november 2021 markeert de 30ste verjaardag van de internationale campagne "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld". Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale mensenrechtendag) met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld te bannen.

 • Perscommuniqué

  Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir brengt van 23 tot 28 november een werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Het bezoek richt zich op vrouwenrechten, gendergelijkheid en gendergerelateerd geweld. Ontmoetingen met Congolese vrouwen en lokale en internationale organisaties die zich bezig houden met deze thematieken staan centraal tijdens het bezoek.

 • Perscommuniqué

  Eerder deze maand vond een ongeval plaats in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, waarbij een tankwagen explodeerde. Meer dan honderd mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan honderd anderen raakten gewond en liepen hierbij vaak ernstige brandwonden op. Sierra Leone heeft na het ongeval een hulpvraag ingediend bij het EU-Mechanisme voor Civiele Bescherming, met onder andere een specifieke vraag naar medisch materiaal.

 • Perscommuniqué

  Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid, Meryame Kitir, doet extra inspanningen om de lokale productie van vaccins in Senegal te versterken. Dat heeft ze tijdens een werkbezoek aan Senegal bekend gemaakt. Kitir bezocht er gisteren een aantal initiatieven in het kader van de COVID-19-pandemie.

 • Perscommuniqué

  Tijdens haar werkbezoek in Burkina Faso heeft Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid op 26 oktober het Belgisch regionaal klimaatprogramma voor de Sahel voorgesteld. Het is de eerste keer dat België investeert in een regionaal programma met specifieke focus op internationale klimaatactie.

 • Perscommuniqué

  Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en grootstedelijk beleid, zal van 24 tot 26 oktober een bezoek brengen aan Burkina Faso en van 27 tot 30 oktober aan Senegal. Het werkbezoek staat voornamelijk in het teken van internationale klimaatactie. Minister Kitir zal onmoetingen hebben met centrale figuren uit beiden landen – nationale autoriteiten, ngo’s en humanitaire organisaties - die Kitir via constructieve partnerschappen wil ondersteunen.

 • Perscommuniqué

  Op 21 oktober verwelkomde Minister van Buitenlandse Zaken Sophiè Wilmes enkele tientallen jongeren uit België, Nederland en Luxemburg in het kader van het Benelux Youth Forum 2021 tijdens een receptie op het Egmontpaleis.