Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
29 mei
Nieuwsbericht

Van 5 tot 9 juni gaat in New York een VN-Top door over de Oceanen. Doel: een sterk engagement voor SDG14 herbevestigen en zoeken naar vernieuwende partnerschappen om SDG14 te realiseren. België werkt actief mee.

19 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.

19 mei
Nieuwsbericht

‘Biodiversiteit en duurzaam toerisme’, zo luidt het thema voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 22 mei. 2017 is immers het Internationale Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Maar wat heeft duurzaam toerisme met biodiversiteit te maken? 

18 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.

17 mei
Perscommuniqué

De actie Hongersnood 12-12 heeft de voorbije maanden 9,52 miljoen euro opgehaald. De federale regering verdubbelt dat bedrag vandaag tot 19,04 miljoen euro. Dat maakt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekend.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking