Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
 • Perscommuniqué

  De SheDecides-beweging viert dit jaar haar vijfde verjaardag. In 2017 lanceerden België, Nederland, Denemarken en Zweden de conferentie SheDecides. Het was oorspronkelijk een reactie op de terugtrekking van de regering van de Verenigde Staten met de herinvoering en uitbreiding van de zogenaamde 'Global Gag Rule'. 

 • Perscommuniqué

  Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, heeft op donderdag 12 mei samen met de Palestijnse Premier Shtayyeh het nieuwe bilaterale samenwerkingsprogramma gelanceerd.

 • Perscommuniqué

  Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, gaat van 9 tot 13 mei op dienstreis naar Palestina. Daar vraagt ze aandacht voor de noodzaak van kwaliteitsvolle bescherming voor Palestijnen die moeten leven onder de bezetting en wil ze Palestijnse jongeren en vrouwen een perspectief geven op een kansrijkere toekomst. 

 • Perscommuniqué

  Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid, Meryame Kitir, zal van 10 tot 13 februari een werkbezoek brengen aan Kaapstad, in Zuid-Afrika. Het bezoek staat in het teken van lokale productie van vaccins en zal doorgaan samen met Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook viroloog Marc van Ranst zal meereizen met minister Kitir. Minister Kitir wil zo het belang van internationale solidariteit én wetenschap benadrukken. Uitwisseling van kennis en wetenschap bewees immers cruciaal te zijn in de strijd tegen deze pandemie.

 • Perscommuniqué

  In het kader van de selectieprocedure voor de buitenlandse carrière start de FOD Buitenlandse Zaken dit jaar weer met de inschrijvingen voor een nieuw diplomatiek examen. De aftrap wordt ingeluid met een online infosessie op 31 januari waaraan ook Sophie Wilmés, Vice-Eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken en Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking zullen deelnemen. 

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking