Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
17 sep
Perscommuniqué

Jean Van Wetter (40) wordt vandaag de nieuwe algemeen directeur van het Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel. Hij volgt Carl Michiels op, die het agentschap veertien jaar met succes heeft geleid. De raad van bestuur dankt Carl Michiels voor zijn inzet en verwezenlijkingen. Hij heeft het agentschap in de moeilijke beginjaren op het juiste spoor gezet en er een internationaal gewaardeerde organisatie van gemaakt.

14 sep
Perscommuniqué

Vicepremiers Alexander De Croo en Didier Reynders volgen met grote bezorgdheid de ontwikkelingen in de bedoeïenengemeenschap van Khan al-Ahmar. Net als de hoge vertegenwoordiger van de EU Federica Mogherini en andere Europese landen doen ze een oproep aan de Israëlische overheid om niet verder te gaan met de sloop van het dorp. Daardoor zouden de inwoners van de gemeenschap gedwongen worden om zich te verplaatsen. Verschillende voorzieningen van de Palestijnse gemeenschap zijn gefinancierd door de EU en haar lidstaten, waaronder België. Bovendien gaan vier andere gemeenschappen uit de regio naar de school van Khan al-Ahmar.

03 sep
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo herbevestigt de Belgische humanitaire hulp aan de regio van het Tsjaadbekken. In de marge van de Conferentie op Hoog Niveau over het Tsjaadmeer in Berlijn, geeft de Minister aan dat België dit jaar meer dan 9 miljoen euro investeert in de regio waar 11 miljoen mensen nood hebben aan humanitaire hulp om te overleven.

31 aug
Perscommuniqué

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo in eerste lezing een wetsontwerp goedgekeurd dat het Belgisch ontwikkelingsbeleid grondig hertekent. Het nieuwe wettelijke kader sluit nauw aan bij de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en de zeventien Duurzame ontwikkelingsdoestellingen van de Verenigde Naties. “Dit is het sluitstuk van een bijzonder diepgaande hervorming van het Belgisch ontwikkelingsbeleid de voorbije jaren,” zegt minister Alexander De Croo.

13 jul
Perscommuniqué

Beyoncé, Chris Martin, Pharrell Williams, Ed Sheeran en een hele reeks andere internationale en Afrikaanse artiesten zullen op 2 december tijdens een groots slotconcert in Johannesburg mee de internationale campagne #SheIsEqual afsluiten. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo die mee aan de basis ligt van #SheIsEqual en de campagne in juni in Brussel op gang trok, is ambitieus. “Dit wordt de grootste campagne ooit ter ondersteuning van vrouwenrechten en van de Sustainable Development Goals.”

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking