Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
18 jul
Perscommuniqué

België stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. Het rapport is het resultaat van een intensief en inclusief proces, waarbij de federale overheid, de deelstaten en een groot aantal maatschappelijke organisaties betrokken waren.

17 jul
Verklaring

High Level Political Forum over Duurzame Ontwikkeling, New York, VN: Belgische nationale verklaring door vicepremier Alexander De Croo.

17 jul
Nieuwsbericht

Een recent rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP) - een belangrijke partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking - stelt dat voedselonzekerheid een van de belangrijkste triggers vormt van internationale migratie. 

14 jul
Nieuwsbericht

Recent werd een aankondiging van een opdracht gepubliceerd door het DG Internationale Samenwerking en Ontwikkeling van de Europese Commissie. Het gaat om een raamovereenkomst over de uitvoering van buitenlandse bijstand vanaf 2018 (referentie: FWC SIEA 2018).

13 jul
Nieuwsbericht

Van 6 tot 9 juli vond in Lima het achtste cacao- en chocoladesalon plaats. Als chocoladeland bij uitstek kon ons land uiteraard niet ontbreken. 

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking