Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
27 jul
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft 10,5 miljoen euro humanitaire fondsen vrijgemaakt voor zes humanitaire projecten van Belgische ngo’s in Jemen, Oeganda, Zuid-Soedan en Nigeria. De steun kadert in de toezegging van minister De Croo om de giften aan de inzamelactie Hongersnood 12-12 te verdubbelen.

18 jul
Perscommuniqué

België stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. Het rapport is het resultaat van een intensief en inclusief proces, waarbij de federale overheid, de deelstaten en een groot aantal maatschappelijke organisaties betrokken waren.

17 jul
Verklaring

High Level Political Forum over Duurzame Ontwikkeling, New York, VN: Belgische nationale verklaring door vicepremier Alexander De Croo.

17 jul
Nieuwsbericht

Een recent rapport van het Wereldvoedselprogramma (WFP) - een belangrijke partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking - stelt dat voedselonzekerheid een van de belangrijkste triggers vormt van internationale migratie. 

14 jul
Nieuwsbericht

Recent werd een aankondiging van een opdracht gepubliceerd door het DG Internationale Samenwerking en Ontwikkeling van de Europese Commissie. Het gaat om een raamovereenkomst over de uitvoering van buitenlandse bijstand vanaf 2018 (referentie: FWC SIEA 2018).

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking