Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
14 dec
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Internationale Ontwikkeling Alexander De Croo heeft vandaag in Brussel een nieuw vijfjarig samenwerkingsprogramma ondertekend met de Republiek Guinee. België en Guinee zullen de volgende jaren samen inzetten op een versterking van ondernemerschap, vrouwenrechten en vorming. Na het succesvol indijken van de ebolacrisis is Guinee sinds 2015 een nieuw partnerland van het Belgisch Ontwikkelingsbeleid.

13 dec
Perscommuniqué

Meer dan 780 miljoen euro extra toezeggingen voor vrouwenrechten. Dat is het voorlopig bilan van de internationale #SheIsEqual-campagne die vicepremier en minister van Internationale Ontwikkeling Alexander De Croo op gang trok. Dat is ruim meer dan de doelstelling van 500 miljoen die de minister naar voor schoof bij de lancering van de campagne.

12 dec
Perscommuniqué

Belgische ontwikkelingssamenwerking en Koning Boudewijnstichting lanceren permanente projectoproep voor nieuw Business Partnership Facility ‘Entreprises for SDGs’.

08 dec
Toespraak

Toespraak van minister Alexander De Croo ter gelegenheid van de heropening van het Koninklijk Museum van Centraal-Afrika.

05 dec
Perscommuniqué

Alexander De Croo lanceert samen met chocoladesector, grote retailers en middenveld partnerschap voor duurzame Belgische chocolade.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking