Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
 • Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt vijf miljoen euro vrij voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. De fondsen gaan naar de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), een internationale alliantie van publieke en private partners die de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19 wil versnellen. Viroloog Peter Piot, een van de grondleggers van CEPI, verwelkomt de Belgische bijdrage.

 • Nieuwsbericht

  Veel mineralen bevinden zich in fragiele landen en komen te weinig ten goede aan de bevolking. Daarom probeert het Extractive Industries Transparency Initiative al sinds 2003 de geldstromen van de mijnbouwsector transparanter te maken én meer waardevol voor de bevolking. België ondersteunt het initiatief.

 • Nieuwsbericht

  Tropische bossen verliezen geleidelijk hun capaciteit om koolstof op te slaan. Als niet tijdig wordt ingegrepen, kunnen ze tegen 2035 zelfs koolstof beginnen uitstoten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek waarin het AfricaMuseum een leidende rol speelde.

 • Nieuwsbericht

  België heeft 457.000 euro vrijgemaakt voor de FAO om kwetsbare gezinnen in Haïti te helpen die door een ernstige droogte getroffen zijn.

 • Nieuwsbericht

  België schenkt 462.000 euro aan de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) om snel in te grijpen bij een sprinkhanenplaag in Ethiopië. Ook het CERF onderneemt actie tegen sprinkhanen.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking