Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
21 sep
Perscommuniqué

België gaat met partnerlanden Benin en Senegal samenwerken om de toegang tot familieplanningsdiensten te verbeteren door het gebruik van big data en satellietinformatie. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt. Ook het Belgische databedrijf Blue Square en de Universiteiten van Brussel en Namen werken mee. België, Benin en Senegal stellen het partnerschap vandaag samen voor bij de Verenigde Naties in New York.

20 sep
Perscommuniqué

Onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt ons land 6 miljoen euro extra humanitaire hulp vrij voor de alarmerende humanitaire situatie in DRC. Dat maakt de minister vandaag in New York bekend naar aanleiding van een onderhoud met onder meer de VN Speciale Gezant voor de Grote Meren, Saïd Djinnit, en VN humanitaire coördinator Mark Lowcock. Minister De Croo vraagt aan de internationale gemeenschap ook meer humanitaire middelen vrij te maken voor DRC. 

19 sep
Perscommuniqué

België zal volgend jaar zijn investering in humanitaire innovatie verdubbelen. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo aangekondigd in New York. De minister sprak er aan New York University voor een duizendkoppig publiek op Global Citizen Live!, een muzikaal event met optredens van onder meer Paul Simon.

18 sep
Perscommuniqué

Wil je alles weten over het Belgisch internationaal ontwikkelingsbeleid? Over hoe België zich wereldwijd inzet voor het versterken van de vrouwenrechten, het klimaatakkoord van Parijs of voor humanitaire noodsituaties? Vanaf vandaag lees je er alles over op Glo.be, het nieuwe online magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Naar aanleiding van de lancering zal vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een hele week gastbloggen vanop de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

18 sep
Toespraak

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, Columbia University, New York.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking