Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
 • Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo spreekt op deze Internationale Dag van het Rode Kruis zijn uitdrukkelijk steun uit voor het werk van de Rode Kruis-gemeenschap. Hij wenst iedereen van de Rode Kruis-beweging te danken voor het jarenlange partnerschap en voor de inzet tijdens deze coronacrisis. Ons land zegt in het kader van de strijd tegen COVID-19 5 miljoen euro toe aan de Internationale Federatie van het Rode Kruis.

 • Verklaring

  Wij, de ministers van Zuid-Afrika, Zweden, Argentinië, Australië, Albanië, België, Bolivia, Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Canada, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Fiji, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Guinée, Italië, Letland, Libanon, Liberia, Luxemburg, Madagascar, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Namibië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Servië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zijn vereerd dit gezamenlijk persbericht te kunnen uitsturen in naam van de bevolking en de regeringen van 58 landen.

 • Perscommuniqué

  Vicepremier Alexander De Croo neemt morgen deel aan het groot online concert ‘One World: Together At Home’ dat wereldster Lady Gaga organiseert om het werk van de Wereldgezondheidsorganisatie te ondersteunen. De minister zal er de Belgische steun toelichten voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.

 • Perscommuniqué

  Na de Amerikaanse beslissing om hun financiële bijdrage aan de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization/WHO) tijdelijk op te schorten, bevestigen vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin hun blijvende steun aan de WHO. In het midden van deze ongeziene Covid-19-pandemie pleit ons land ervoor de organisatie zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt vijf miljoen euro vrij voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. De fondsen gaan naar de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), een internationale alliantie van publieke en private partners die de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19 wil versnellen. Viroloog Peter Piot, een van de grondleggers van CEPI, verwelkomt de Belgische bijdrage.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking