Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
21 Mar
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda Alexander De Croo trekt woensdag en donderdag samen met Startups.be en Close the Gap op tweedaagse tech-missie naar Kenia, het ‘Silicon Savannah’ van Afrika. Nairobi is één van de belangrijkste tech hubs van Afrika met een bruisende startup scene. Onder impuls van minister De Croo neemt Digital for Development (D4D) sinds enkele jaren een centrale plaats in het Belgische Ontwikkelingsbeleid dat digitalisering wil inzetten als hefboom voor ontwikkeling.

19 Mar
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in een onderhoud met Rode Kruis voorzitter Peter Maurer de verdubbeling van de Belgische bijdrage aan het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) toegezegd. De komende drie jaar zal België in totaal 25,5 miljoen euro bijdragen aan de algemene werking van het ICRC. Voor specifieke conflictgebieden reserveert België bijkomende middelen.

08 feb
Perscommuniqué

Koningin Mathilde en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengen vanaf vandaag een driedaags werkbezoek aan Ghana. De focus van het bezoek ligt volledig op de Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zijn de zeventien doelstellingen om tegen 2030 de extreme armoede te bannen en onze planeet te beschermen.

01 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking  Alexander De Croo laten weten dat België in Afrika 4 nieuwe ambassades opent. De bestaande diplomatieke bureaus in Cotonou (Benin), Conakry (Guinee), Bamako (Mali) en Niamey (Niger) worden vanaf vandaag tot ambassade opgewaardeerd. Ons land toont daarmee welk belang het hecht aan de relaties met die landen en aan de situatie in de regio.

30 jan
Perscommuniqué

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking gaat zich voortaan op het terrein tonen met een nieuw logo, een nieuwe visuele identiteit en een nieuwe slagzin: ‘België, partner in ontwikkeling.’ Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo mocht vandaag de nieuwe visuele identiteit onthullen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, in het bijzijn van zo’n 450 medewerkers en partners van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking